Arkiv

Dansnyheter 2014

Dansnyheter 2013

Dansnyheter 2012

Dansnyheter 2011

Dansnyheter 2010

Dansnyheter 2009

Dansnyheter 2008

Dansnyheter 2007

Dansnyheter senaste 7 dagarna

Med Drifters på Täfteå Loge

2011-09-21

När Drifters spelade upp till dans i Täfteå loge den 27 augusti så var det drygt 900 besökare som samlats för att dansa till dem. Kurt Sundin från SVT Västerbotten var på plats och har gjort ett reportage.

- Det blev ganska snabbt trångt och varmt på dansgolvet. Med så många dansare är det inte lätt att kunna ta ut stegen, men som jag såg det genom kameran så verkade de flesta trivas i alla fall, berättar Kurt.

- Jag fick ett samtal med bland annat Erica och Ronny i bandet, samt Linus (som är Ericas sambo och pappa till barnet) om hur det är att vara ute på turné med en baby.

Se hela reportaget nedan.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Göta Källare återuppstår

2014-04-23

Gamla anrika Göta källare i Stockholm kommer att återuppstå som dansställe. Med premiär torsdagen den 24 april blir det dans till Jive.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Ny medlem i Dreams

2014-04-23

Joszef Nemeth är ny medlem i Dreams. Han ersätter Daniel Karlsson som slutade på påskdagen i samband med spelningen i Gävle. Första spelningen för Joszef blir på Valborg i Kristinehamn.

Dreams »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Valborgsfirande med dans i Stallarholmen

2014-04-23

Nu drar ett glatt gäng igång dansen på Vikingavallen i Stallarholmen som är en slumrande danslokal från 40-talet. Det blir en dans till Scotts på Valborgsmässoafton den 30 april, som även är ett 70-års jubileum för lokalen.

Efter den epoken har där arrangerats allt möjligt från gammeldans och privata fester till bingo och andra arrangemang. Anders Ericsson som är en av arrangörerna bakom den kommande dansen berättar:

Vikingavallen byggdes under åren 1939 till 1944 och invigdes den 1 april 1944. Under 50- och 60-talet bjöds det här på artister och olika band, allt från Jularbo, Snoddas och Alice-Babs till Rock Ragge, Burken och Jerry Williams med fler.

- Jag kom in i styrelsen för föreningsgården Vikingavallen som ordförande 2013 efter Tomas Söderlunds hastiga bortgång (en mycket entusiastisk dansare). Vi i styrelsen tänkte försöka få igång stället igen så detta får ses som startskottet för fortsatta dansevenemang. Om allt går vägen blir nästa dans till midsommar.

- Valborgsevenemanget arrangeras av Nätverket i Stallarholmen och det blir aktivieter från kl 15.00-21.00. Det blir ett klassiskt valborgsfirande med tivoli, mat och dryck, fiskedamm, lotterier, antikloppis, körsång, tal och självklart avslutas det hela med en brasa. Därefter blir det dans till Scotts med start kl 21.30.

- Det finns gott om parkeringsplatser och det är lätt att hitta hit med bil. Samhället ligger mellan Strängnäs och Mariefred, ca 1 timme söder om Stockholm. Från Stallarholmen kör man över bron och håller till vänster och kör ca 1 km precis utanför samhället.

- Vi kommer också att ha servering på dansen med mackor, bröd, kaffe och dricka samt även nattakorv med bröd.

- Vi önskar er alla Hjärtligt välkomna!

Mer information hittar ni på Stallarholmen.info.

0 kommentarerKommentera denna nyhet

NM och världscuptävlingar på på Hammarö

2014-04-22

Helgen den 26-27 april hittar man dans i världsklass på värmländska Hammarö, som ligger utanför Karlstad.

Tävlingarna inleds på lördagen med världscuptävlingar i Boogie Woogie och på söndagen arrangeras de Nordiska Mästerskapen i BRR-danser (Bugg, Dubbelbugg, Lind Hop, Rock'n'Roll och Boogie Woogie).

Dansare från hela världen är inbjudna och arrangörer är Hammarö Dancing Team. De räknar med flera hundra tävlande och hoppas få ännu fler besökare på läktarna. Tävlingen går av stapeln på Hammarö Arena.

Hammarö Dancing Team »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Snart dags för Dansfesten i Lidköping

2014-04-21

Helgen den 25-26 april har det åter igen blivit dags för den årliga och mycket populära dansfestivalen i Lidköping. Med en blandning av mogna och ungdomliga band utlovas en danshelg utöver det vanliga, av den mycket rutinerade arrangören Leif "Fjärdingen" Andersson.

Det blir dans på dubbla dansgolv med både moderna och mogna band varje kväll. Totalt blir det fem och en halv timmars dans per kväll, kl 20:30-02:00.

Fredag 25 april

  • Donnez och Elisas
  • Blender och Kindbergs

Lördag 26 april

  • Matz Bladhs och Flamingokvintetten
  • Casanovas och Sannex

Under lördagen kommer det även att arrangeras en gratis prova-på danskurs i West Coast Swing. Alla är välkomna och det krävs ingen föranmälan. Tiden för kursen är kl 14.00-17.00.

För mer information, se även Danslogens Evenemangstips.

Lidköpings Dansfest »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Vårforum på Vemdalsskalet

2014-04-20

Nu är det snart dags för det årliga Vårforumet i Vemdalsskalet. Forum brukar vara trevliga evenemang med god stämning där både bransch och dansare kan mötas.

Medverkande band i år är:

Torsdag den 24 april

  • Perikles och Pia Pihlgrens

Fredag den 25 april

  • Lasse Stefanz och Pia Pihlgrens

Lördag den 26 april

  • The Refreshments, Radio och Mickeys

Vemdalsforum »

1 kommentarKommentera denna nyhet

Danslogen önskar ...

2014-04-17

Danslogen önskar alla våra besökare en

Glad Påsk!

4 kommentarKommentera denna nyhet

Jontez med ny skiva

2014-04-17

Jontez har kommit ut med en ny skiva på Ateniza med titlen "En dans med oss". På detta album får vi lära känna ett par nya medlemmar. Det är Jonathan Nöjd på trummor och Conny Ohlsson på gitarr och Pedal Steelguitar. Conny har tidigare spelat med Fernandoz och The Playtones och tillför nu ytterligare en dimension åt bandets sound.

Bandets sångare Ole får också visa upp sin förmåga med saxofonen då han framför en instrumental version av Bee Gees-låten "Don't Forget To Remember Me".

Albumet innehåller totalt 12 spår av bland annat låtskrivare som Thomas G:son, Dille Diedricson, Kristian Wejshag och Thomas Plec Johansson med.

7 kommentarKommentera denna nyhet

P4 Dans träffar Thor-Görans

2014-04-17

På söndag den 20 april får vi i P4 Dans möta det norrländska bandet Thor-Görans, som under 90- och början av 2000-talet var ett av de populäraste banden i Norrland. Nu satsar bandet igen och du träffar frontsångarna Peter Grundström och Agneta Olsson.

Dessutom recenseras Donnez nya album.

Programledare är Thomas Deutgen och programmet sänds kl 19.30-21.00 (med reservation för Radiosporten).

P4 Dans »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

Elisa Lindström har släppt sitt första soloalbum

2014-04-16

Grammisvinnande Elisa Lindström har nu släppt sitt första soloalbum, Leva, som getts ut på Lionheart.

Elisa lämnar här dansbandsvärlden bakom sig och vänder sig till en bredare publik. Bland annat får vi höra låten Casanova som hon tävlade med i Melodifestivalen.

Albumet innehåller totalt 12 låtar och nedan kan ni höra smakprover på dem.

1 kommentarKommentera denna nyhet

Dags för Påskmaran i Kungälv

2014-04-16

Nu i påsk bjuds det upp till dansmara på idrottshallen i Kungälv. Under tre dagar blir det dans i många timmar till några av Sveriges populäraste band.

Långfredag 18 april, kl 19-01

  • Sannex & Blender

Påskafton 19 april, kl 19-01

  • Expanders & Blender

Påskdagen 20 april, kl 21-01

  • Dansparty med Lasse Stefanz

Påskmaran i Kungälv »

0 kommentarerKommentera denna nyhet

restaurant_468x60